Låna pengar utan inkomst

Har du ingen deklarerad inkomst, men behöver ett lån? I så fall har du kanske märkt redan att detta kan ställa till med en del problem, för i princip alla lånegivare som du kan tänkas vilja vända dig till kommer att ta en kreditupplysning på dig när du ansöker om ett lån, och då titta på vilken inkomst som framgår i denna. Saknas då en deklarerad årsinkomst för föregående år (det tar ju ett år eller mer för inkomstuppgifter att synas på en kreditupplysning) är sannolikheten stor att din ansökan om lån kommer att avslås. Detta gäller även om du kanske jobbar nu och faktiskt har en inkomst, hur konstigt det än kan låta!

Låna pengar utan inkomst

Är man intresserad av att låna pengar utan inkomst rekommenderar vi därför inte att man ansöker om ett lån ”på vanligt vis”, dvs. genom att helt enkelt skicka in en ansökan till valfri lånegivare som man valt ut. Då kommer man nämligen sannolikt att hamna i ovanstående situation. Istället bör man kontakta de lånegivare som kan vara intressanta för en och fråga dem om det kan vara möjligt att få ett lån av dem, trots att kreditupplysningen kommer att visa att inkomst saknas, för att man precis flyttat hem till Sverige igen efter att ha bott utomlands, precis börjat jobba efter att ha studerat eller liknande. Många lånegivare kan nämligen bevilja lån om man bara förklarat situationen i förväg, eventuellt kan de kräva in en lönespecifikation eller liknande för att vara säkra på att en inkomst verkligen finns idag också.

Är anledningen till att du inte har en sedvanlig lön att du går på a-kassa, pluggar eller liknande, och detta bekymmer med inkomsten således inte ”löst sig” än behöver inte heller detta betyda att det kommer att bli stopp på din låneansökan, för det finns vissa särskilda lånegivare som är kända för att vara mer liberala än andra, och t.ex. bevilja lån till personer med betalningsanmärkningar. Dessa kan ofta även vara så pass hjälpsamma att de även kan hjälpa dig som har en ovanligt låg inkomst på grund av a-kassa eller studier, så i dessa fall kan det verkligen vara värt att vända sig till dessa lite ”snällare” lånegivare!